Kotimainen junttikauhu-elokuva Kyrsyä-Tuftland palkittiin jälleen maailmalla

Roope Oleniuksen esikoisohjaus Kyrsyä – Tuftland on palkittu kolmanteen kertaan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Elokuva palkittiin eilen parhaana debyyttielokuvana Horrorant Film Festivaaleilla Ateenassa, Kreikassa.
Suomen elokuvateattereissa huhtikuun aikana nähty elokuva on aiemmin palkittu parhaasta ohjauksesta Teksasissa ja parhaana elokuvana Arizonassa.
“Tämä vetää kyllä todella nöyräksi. Palkinnon voittaminen Ateenasta ja tämän tason elokuvafestivaalilta on jotain mistä ei voi olla muuta kuin kiitollinen. Tuntuu todella hyvältä, että monen vuoden työn jälkeen meidän tekemistä arvostetaan maailmalla tässä mittasuhteessa.”
Tällä viikolla Oleniusten on vahvasti esillä Cannesin elokuvajuhlien ohella järjestettävässä film market tapahtumassa, Marché du Film:ssä, jossa järjestetään nousevien suomalaisten indie-tekijöiden juhla kansainvälisille levittäjille ja myyntiagenteille.
Kuva festivaalilta:
Stillit:
Traileri:

www.tuftland.com
www.facebook.com/tuftland

www.brightfamepictures.com

www.imdb.com/name/nm4816054


Posted in Other | Comments closed

Suomalainen junttikauhuelokuva Kyrsyä-Tuftland niittää mainetta maailmalla, palkittiin jo toistamiseen Yhdysvalloissa


Roope Oleniuksen ohjaama Kyrsyä – Tuftland on voittanut parhaan fiktiivisen elokuvan pääpalkinnon Arizonassa, Yhdysvalloissa. Arizona Underground Film Festivaaleilla avajaiselokuvana toiminut Oleniuksen esikoisohjaus on nähty Yhdysvaltojen lisäksi niin Intiassa kuin Saksassa. Elokuva pokkasi heti maailman ensi-iltansa yhteydessä Other Worlds Austin -elokuvafestivaaleilta palkinnon Parhaasta ohjauksesta.

“Tämä on aivan huikeaa! Olemme koko työryhmä niin innoissamme siitä miten pieni ja hullunkurinen kotimainen elokuva voi menestyä maailmalla. Tämä on osoitus siitä, että kova työ palkitaan, kunhan uskoo siihen mitä tekee.” Iloitsee ohjaaja Roope Olenius

Elokuva jatkaa menestyksestästä festivaalikiertuettaan maailmalla ennen varsinaista Suomen levitystä. Seuraavaksi se nähdään kovatasoisella Tallahassaa Film Festivaaleilla, Floridassa, jossa mm. Blade Runner 2049:n ohjanneen Dennis Villeneuven aikaisemmat elokuvat ovat saaneet ensinäytöksiään. Festivaalilla nähdään Kyrsyä – Tuftlandin lisäksi Shia LaBeoufin Suomessa kuvaama dokumentti #TAKEMEANYWHERE.

Elokuva tulee Suomessa teattereihin loppukeväästä. Sitä ennen Kyrsyä-Tuftland – elokuva nähdään mm. tulevana perjantaina Hämeenlinnassa Hitusen Hämyä –elokuvafestivaaleilla.

Kyrsyä-Tuftland elokuvan ensimmäinen traileri linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=a05FnHxvKxw

Pressikuvia löytyy oheisesta linkistä (myös kansainvälisiltä elokuvafestivaaleilta):

https://drive.google.com/drive/folders/0B5g-SxDW-58tZ3BoWG83VzU2anM?usp=sharing

www.tuftland.com
www.facebook.com/tuftland

www.brightfamepictures.com

www.imdb.com/name/nm4816054

 

Posted in Other | Comments closed

Suomalaisen junttikauhun esikoisohjaaja palkittiin Yhdysvalloissa


Kyrsyä – Tuftlandin ohjaaja Roope Olenius on voittanut palkinnon parhaasta ohjauksesta Austin Other Worlds -elokuvafestivaaleilla. Elokuva sai maailman ensi-iltansa joulukuun alussa järjestetyillä festivaaleilla Austin, Teksasissa.

“Aika sanaton olo. Elokuvaa kehuttiin maasta taivaaseen niin kuvauksesta, näyttelijäsuorituksista kuin musiikistakin, mutta se, että palkinto kolahti minulle, tuli aivan yllätyksenä. Vaikka palkinto on henkilökohtainen, on se mielestäni kunnianosoitus koko tiimillemme, joka on uskonut alusta asti tähän hullunkuriseen elokuvaan.”

Seuraavaksi elokuva nähdään Jaipur International Film Festivaaleilla esikoisohjaajien erityissarjassa Intiassa. Tammikuun lopussa elokuva saa Euroopan ensi-iltansa Snowdance Independent Film Festivaaleilla, jossa mm. Tuukka Temonen voitti parhaan ohjaajan palkinnon viime vuonna elokuvallaan Teit Meistä Kauniin.

Lisäinfoa palkinnosta:

http://www.otherworldsaustin.com/news/2017/12/21/other-worlds-austin-announces-2017-award-winners

Kyrsyä – Tuftland elokuvan ensimmäinen traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=a05FnHxvKxw

tuftland.com

facebook.com/tuftland

instagram.com/kyrsya.tuftland

Posted in Other | Comments closed

Suomen Kesäteatteri esittää musikaalin Jari Sillanpään elämästä


Kesällä 2018 Suomen Kesäteatteri esittää Valkeakosken Apianniemessä musikaalin rakastetun ja palvotun Jari Sillanpään elämästä. Tämä viihdemaailman kruunattukin kuningas on omana itsenään sulattanut suomalaisten sydämet ja kiilannut tulkinnoillaan artistilistan ykköseksi useaan otteeseen. Inhimillisellä huumorilla ja vastustamattomalla koskettavuudella käsitelty elämänkerrallinen musikaali vie katsojan ensimmäistä kertaa musiikin, laulun ja tanssin siivittämänä tämän taiteilijan tarinaan. Musikaali kantaa nimeä Rakkaudella merkitty.

”Jarin heittäytyminen tulkitsijaksi on ollut vertaansa vailla. Yhteiskunnan ja ympäristön muutokset vuosikymmenien aikana eivät ole saaneet Jarin herkkyyttä kovettumaan. Hän on oma itsensä. Jari on musikaalinsa ansainnut ja saa nyt huipputiimin sitä toteuttamaan”, kertoo käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Paavilainen

Tarinassa seurataan Ruotsissa syntyvää suomenkielistä poikaa ja kuljetaan teinivuosien kipupisteet, aina huoltoaseman työstä Tukholman yölliseen Discojen maailmaan. Salmarin siivittämän ruotsinlaivan kautta tangoprinssiksi, jota kukaan ei tunne, kunnes unelmat käyvät toteen 1995 tangokuninkuuden myötä. Suurimpien estradien, stadioneiden, kesäfestivaalien, konserttikiertueiden ja suosittujen tv-ohjelmien aikana Jarin rinnalla ovat matkaa kulkeneet tärkeät ja vahvat naiset. Nämä raudankovat ammattilaiset ovat luotsanneet Jaria tunteiden myrskyjen ja tyynien suvantojen matkalla. Matkalla, joka jatkuu edelleen.

Rakkaudella merkitty -musikaalissa nähdään kaksi Jaria yhtä aikaa lavalla. Jari Sillanpään rooleissa loistavat Lappeenrannan Kaupunginteatterista ja Tampereen Teatterista tunnettu Martti Manninen sekä mm. Tampereen Työväen Teatterin lukuisista musikaaleista tunnettu ja rakastettu huippulahjakas näyttelijä Jari Ahola. Paavilaisen tuotannoissa Ahola nähtiin viimeksi Kirka – musikaalin pääroolissa kesällä 2016. Musikaalissa Jarin ihastumisen ja rakkauden kohdetta näyttelee kaikkien rakastama Olli Herman. Keikkamyyjän roolissa nähdään vesilahtelainen näyttelijä/maanviljelijä Harri Penttilä. Jari Sillanpään elämän tärkeitä naisrooleja esittävät suositusta Konttori-sarjasta ja lukuisista musikaalirooleista tuttu Ushma Karnani, Hinnalla millä hyvänsä- ja Downshiftaajat-sarjoista tunnettu Heidi Kirves ja Tampereen Työväen Teatterin valovoimainen näyttelijä Petra Ahola. Koreografina ja tanssijana musikaalissa lavalla nähdään Jani Rasimus. Kapellimestarina toimii Ali Ahmaniemi.

Kuvia median käyttöön: https://www.suomenkesateatteri.fi/apianniemen-kesateatteri-valkeak/lehdisto-kuvat/

Ohjaaja-käsikirjoittaja: Heikki Paavilainen

Näyttelijät: Martti Manninen, Jari Ahola, Olli Herman, Harri Penttilä, Ushma Karnani, Heidi Kirves ja Petra Ahola.

Kapellimestari: Ali Ahmaniemi

Orkesterissa mm. Jimi Hautamäki ja Sampsa Rättäri

Koreografi: Jani Rasimus

Tanssijat: Jani Rasimus, Kia Lehmuskoski ja Niina Rajaniemi

Puvustus: Arja Sahno

Maskeeraus: Pirjo Laihiala

www.suomenkesateatteri.fi

Lämpimästi tervetuloa,

Heikki Paavilainen ja Suomen Kesäteatterin väki

Info teatterista:

Valkeakoskella Apianniemessä vuodesta 2010 toiminut kesäteatteri on tarjoillut vuosien saatossa unohtumattomia kesäteatterikokemuksia yleisölleen. Kesäteatterin lavalla on nähty maamme tunnetuimpia näyttelijöitä sekä viihteen kestotähtiä. Menneinä kesinä Heikki Paavilaisen ohjaamana olemme saaneet nauttia huikean suosion saaneista Pirkko ja Åke – Vuosisadan rakkaustarina (2010), Kuin Helminauhaa (2011), Vexi Salmen elämästä kertova Villit vuodet! (2012), Topi Sorsakosken elämään pohjautuva musikaali On Kesäyö (2013), Bollywoodin hurmiolla uudistettu sinivalkoinen Kesäillan valssi (2014), Pätkä Pääroolissa (2015) sekä viimeisimpänä yleisöennätyksiäkin rikkonut Kirka – musikaali (2016).

 

 

 

 

 

Posted in Other | Comments closed

Suomalainen junttikauhuelokuva valloittaa maailmaa – elokuvan ensimmäinen traileri julki!


Suomalainen junttikauhuelokuva Kyrsyä – Tuftland herättää suurta kiinnostusta maailmalla. Roope Oleniuksen ohjaama elokuva saa ensi-iltansa Other Worlds Austin elokuvafestivaaleilla Pohjois-Amerikassa, jonka jälkeen Kyrsyä-Tuftland nähdään myös Jaipur International Film Festivaaleilla Intiassa, jonne elokuva valittiin esikoisohjaajien Welcome Regard-sarjaan.

“Tuntuu aika hullulta, että meidän pieni elokuva valittiin 1700 elokuvan joukosta yksille maailman isoimmista festivaaleista. Jaipur International Film Festivaaleille on oikeastaan vaikeampi päästä sisään kuin Teatterikorkeakouluun Suomessa, joten saa olla enemmän kuin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, tästä on hyvä jatkaa kohti kotimaan ensi-iltaa” iloitsee ohjaaja Roope Olenius.

Elokuvan ensimmäinen traileri julki!

Härskin junttikauhun ensimmäisellä trailerilla nähdään mm Ria Kataja (Musta Jää, Yösyöttö) sekä Sampo Marjomaa (Hauskat Kotivideot).

 

Kyrsyä – Tuftland elokuvan kansainväliset myyntioikeudet siirtyivät hiljattain eurooppalaisiin kauhu- ja kulttielokuviin erikoistuneelle EuroObscuralle. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa vuoden 2018 puolella. Elokuvan muissa päärooleissa nähdään Veera W. Vilo, Miikka J. Anttila, Saara Elina, Ari Savonen, Janne-Markus Kataja ja Neea Viitamäki.

Kuvia median käyttöön: https://drive.google.com/drive/folders/0B5g-SxDW-58tZ3BoWG83VzU2anM?usp=sharing

tuftland.com

facebook.com/tuftland

instagram.com/kyrsya.tuftland

Posted in Other | Comments closed

Rakastetun Topi Sorsakosken musiikki soi korkealla Sappeen huipulla ensi kesän ajan


 

Suursuosioon noussut On Kesäyö sai kantaesityksen 2013 Valkeakoskella, jonka jälkeen musikaali on nähty myös Vaasan Kaupunginteatterissa, kivuten teatterin historian eniten myyneeksi esitykseksi. Musikaalin on tähän mennessä käynyt katsomassa yli 60.000 katsojaa.

Topi Sorsakoski oli yksi Suomen ainutlaatuisimmista tulkitsijoista. Persoonallisella tyylillään suomalaisten sydämiin jäänyt Sorsakoski lauloi lukuisia legendaarisia kappaleita, joiden sanat ja miehen tulkinta ovat omiaan ilmentämään suomalaista sielunmaisemaa.

On Kesäyö -musikaalissa katsoja nousee tämän mieleenpainuvan hahmon kyytiin. Pitkä, hoikka kulkumies partoineen, pitkine hiuksineen ja stetsoneineen on ohjaksissa ja vie katsojaa hetken matkaa läpi elämäänsä. Kuvitteellisessa reissussa Olavi Virta matkakumppanina pysähdytään rikkinäisiin hetkiin ja rakkauden lumoihin. Lauletaan suomalaisten sydämiin juurtuneita ikivihreitä ja nauretaan hurtille huumorille.

Topi Sorsakosken roolissa nähdään sen ainoa oikea esittäjä Ilkka Koivula. Karismaattinen näyttelijä Ilkka Koivula tunnetaan useista kansainvälisistä ja kotimaisista elokuvarooleistaan, sekä teattereiden lavoilta vahvana esiintyjänä. Koivula on saanut Sorsakosken roolissa legendan eloon ennennäkemättömällä tavalla tulkiten hahmon eleet, äänen ja olemuksen täydellisesti. Naispäärooleissa lavalla loistavat Susanna Laine ja Mira Luoti. Susanna Laine on ilahduttanut vierailuillaan useilla teatterin lavoilla, sekä Paavilaisen ohjauksessa aiemmin mm. Hämeenlinnan Kaupunginteatterissa ja Valkeakoskella Villit Vuodet! -musikaalissa. Hän työskentelee myös suositun Puoli Seitsemän -ohjelman juontajana. Laulaja ja näyttelijä Mira Luoti on tehnyt useita musikaali- sekä elokuvarooleja ja ottanut haltuun Suomen suurimmat musiikkifestivaalilavat suositun PMMP-yhtyeen toisena solistina. Olavi Virran roolin hoitaa jälleen taitavasti Jani Koskinen, tuntien Olavin tarinan kuin omat taskunsa. Jani Koskinen on myös tuttu teattereiden lavoilta pitkänlinjan näyttelijänä ja vahvana laulajana useiden musikaalien päärooleissa.

Musikaalin koreografiasta vastaa Daniel Paul. Daniel Paul on tunnettu koreografioistaan erinäisiin tuotantoihin niin tv:ssä kuin teattereiden lavoilla.

Ensi-Ilta 3.7.2018 Sappeen Kesäteatterissa Pälkäneellä

Ohjaus & käsikirjoitus: Heikki Paavilainen

Kapellimestari: Jukka Hänninen

Näyttelijäkaarti:

Ilkka Koivula

Jani Koskinen

Susanna Laine

Mira Luoti

Mikko Huoviala

Teemu Alanen

Koreografi: Daniel Paul

Kapellimestari: Jukka Hänninen

Puvustus: Arja Sahno

Maskeerauksen suunnittelu: Pirjo Laihiala

Maskeeraus: Jenni Artimaa

Orkesteri: Jyrki Telilä, Teemu Broman, Miika Perkiö ja Jukka Hänninen

 

www.suomenkesateatteri.fi

 

Lipunmyynti: lippupalvelusta kautta maan, ryhmälipunmyynti numerosta 0400- 810 710 tai
ryhmat(at)suomenkesateatteri.fi

 

Posted in Other | Comments closed

Suomalainen Kyrsyä – Tuftland elokuva saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Austin, Texasissa

 

 


Ensimmäiset kuvat elokuvasta julkaistu – mukana myös huippunäyttelijä Ria Kataja

Roope Oleniuksen esikoisohjaus Kyrsyä – Tuftland saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Other Worlds Austin-elokuvafestivaalilla joulukuussa. Festivaalijohtaja Bears Fonte kuvailee Austin Chroniclen artikkelissa Kyrsyä – Tuftlandia pohdiskelevaksi Wicker Manin ja Martha Marcy Mae Marlene sekoitukseksi. Festivaalin päätöselokuvana nähdään Linda Hamiltonin (lue = Sarah Connor Terminator, Terminator II) tähdittämä Curvature.

“Kuultiin ennakkoon paljon varoittelua siitä, että ei kannata odottaa liikoja suomenkielisen elokuvan pääsemisestä Jenkki-markkinoille. Nyt tuntuu upealta, että ovet ovat alkaneet aueta juuri Jenkkeihin ensimmäisenä, ja saan opiskeluvuosien jälkeen palata rapakon taakse ja näyttää mihin suomipoika on valmistumisen jälkeen venynyt.” – iloitsee elokuvan ohjaaja Roope Olenius

Naisvoittoisessa elokuvassa nähdään keskeisessä roolissa myös elokuvista Yösyöttö ja Musta Jää sekä vuoden 2016 teatterinäyttelijäksi valittu huippunäyttelijä Ria Kataja.

Kyrsyä – Tuftland on kotimainen mysteeri-trilleri, jonka kansainväliset myyntioikeudet siirtyivät hiljattain eurooppalaisiin kauhu- ja kulttielokuviin erikoistuneelle EuroObscuralle. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa vuoden 2018 puolella. Elokuvassa nähdään myös Veera W. Vilo, Miikka J. Anttila, Saara Elina, Ari Savonen, Janne-Markus Kataja ja Neea Viitamäki.

Elokuvan tänään julkaistut kuvat saa ladattua täältä: https://drive.google.com/drive/folders/0B5g-SxDW-58tZ3BoWG83VzU2anM?usp=sharing

Austin Chroniclen alkuperäisen jutun voi lukea täältä:

https://www.austinchronicle.com/daily/screens/2017-10-30/other-worlds-goes-into-the-black-hole/

Kyrsyä – Tuftlandin esittelysivu Other Film Austinin sivulla: http://www.otherworldsaustin.com/tuftlandkyrsy

Lisätietoja:

tuftland.com

facebook.com/tuftland

instagram.com/kyrsya.tuftland

 

 

 

Posted in Other | Comments closed

Kyrsyä – Tuftland julkaisee kuvan ja saa kansainvälisen myyntiagentin

Kotimaisen mysteeri-trillerin Kyrsyä – Tuftlandin kansainväliset myyntioikeudet ovat siirtyneet eurooppalaisiin kauhu- ja kulttielokuviin erikoistuneelle Yhdysvaltaiselle EuroObscuralle.

“Tuntuu aika mahtavalta, kun näin suuren työmäärän jälkeen joku juuri eurooppalaiseen kauhuun erikoistunut myyntiagentti Jenkeistä haluaa edustaa elokuvaamme maailmalla”, iloitsee itse Los Angelesissa opiskellut elokuvan ohjaaja Roope Olenius.

Vasta julkaistussa kuvassa esillä joukko elokuvan keskeisiä näyttelijöitä (vasemmalta oikealle) Ari Savonen, Miikka J. Anttila, Veera W. Vilo, Saara Elina ja Janne-Markus Katila.

Kyrsyä – Tuftland saa maailman ensi-iltansa vielä tämän vuoden puolella. Suomessa elokuva tulee teattereihin ensi vuonna.

 

tuftland.com

facebook.com/tuftland

instagram.com/kyrsya.tuftland

 

Posted in Other | Comments closed

Musiikkinäytelmä Badding keräsi Valkeakoskelle yli 24 000 katsojaa

 

Rauli ”Badding” Somerjoen juhlavuosi sai kunniakkaan päätöksensä Valkeakoskella saaden yleisöä kesäteatteriin yli 24 000 vierailijan verran. Otto Kanervan käsikirjoittama ja ohjaama Badding – Paratiisi musiikkinäytelmä oli Apianniemessä nähtävissä vain tämän kesän 2017 ajan.

”Kesä Apianniemessä on aina ollut iloa ja tunteita täynnä, tämä kesä oli jälleen upea esimerkki Valkeakosken hienosta yhteishengestä kun ajatellaan oman kaupungin kesäteatterin tarjontaa. Ihmiset ovat mukana fiiliksessä alusta loppuun saakka. Pääsimme hienosti tavoitteeseemme, emmekä jääneet paljosta ohi aiempien kesien ennätysyleisöihin. Otto kiittää ja kumartaa lainasta”. – Iloitsee käsikirjoittaja/ ohjaaja Otto Kanerva

Valkeakosken Kesäteatterin kesän 2017 väki kiittää kuluneesta kesästä ja toivottaa kaikille aurinkoista syksyä!

 

Posted in Other | Comments closed

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri teki yleisöennätyksensä

Tänä kesänä Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa nähtiin musiikkinäytelmä SUKLAASYDÄN, joka välillä sateisistakin keleistä huolimatta houkutteli katsojia paikalle yleisöennätyksen verran. Kesäteatterin tiloissa myös muu tuotettu ohjelmasisältö kuten Stand Up -komediaillat, sekä kehitysvammaisille suunnattu suvaitsevaisuuskonsertti ”Tule sellaisena kuin olet” saivat paikalle yleisöä.

”Noin 12.500 katsojan yleisöennätys kertoo, ettei Suomen kesä tullut yllätyksenä Hämeenlinnan kesäteatterin kävijöille. Nauru raikasi ja tunnelma oli koko kesän loistava. Ensi vuodeksi tavoitteena on katettu katsomo, jolle on ehdoton tilaus. Ihmiset ovat äänestäneet jaloillaan teatterimme suhteen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää 2018 ja tulemme edelleen tarjoamaan ”kansalle komediaa” mottomme mukaan.
– Iloitsee teatterinjohtaja Otto Kanerva

 

Kesällä 2018 Hämeenlinnassa nähdään Kaksi Puuta – musiikkikomedia Juha Tapion hiteillä maustettuna.

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri tuo ensimmäistä kertaa Suomessa teatterilavalle näytelmän, jonka yhden pilarin eli musiikin takana seisoo rakastettu laulaja Juha Tapio jo julkaistulla musiikillaan. Näytelmässä kuultavat Juha Tapion hienot laulut johdattelevat katsojan syvemmälle näytelmän teemoihin ja tunteisiin. Lopputuloksena on kokonaisuus, jossa musiikki ja suuret tunteet sonnustautuvat komedian kaapuun. Tästä on seurauksena hersyvän hauska ja riemukkaasti ilotteleva komedia taattuun Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin tyyliin.

“Meno tulee olemaan samantyylistä kuin Suklaasydämessäkin. Kesäteatterin tehtävä on tarjota huumoria, hyvin laulettua musiikkia, romantiikkaa ja koskettavuutta. Suklaasydän on osoittanut tämän väitteen pitävän paikkansa. Uskon, että jos katsoja piti Suklaasydämestä, osuu Kaksi puuta samaan hermoon. Meillä jatkaa myös tuttu nelihenkinen orkesteri. ”- kertoo Otto Kanerva

Kaksi Puuta – musiikkikomedian näyttelijäkaarti julkaistaan lehdistötilaisuudessa vuoden 2018 puolella. Luvassa on tuttuja kasvoja niin mikrofonin takaa, kameran edestä kuin teatterinlavoilta. Ensi-ilta on kesäkuussa 2018.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin poppoo kiittää ja kumartaa kuluneesta kesästä ja toivottaa kaikille oikein antoisaa talvikautta! Kesää 2018 kohti!

http://hukteatteri.fi/

 

Posted in Other | Comments closed