Musiikkinäytelmä Badding keräsi Valkeakoskelle yli 24 000 katsojaa

 

Rauli ”Badding” Somerjoen juhlavuosi sai kunniakkaan päätöksensä Valkeakoskella saaden yleisöä kesäteatteriin yli 24 000 vierailijan verran. Otto Kanervan käsikirjoittama ja ohjaama Badding – Paratiisi musiikkinäytelmä oli Apianniemessä nähtävissä vain tämän kesän 2017 ajan.

”Kesä Apianniemessä on aina ollut iloa ja tunteita täynnä, tämä kesä oli jälleen upea esimerkki Valkeakosken hienosta yhteishengestä kun ajatellaan oman kaupungin kesäteatterin tarjontaa. Ihmiset ovat mukana fiiliksessä alusta loppuun saakka. Pääsimme hienosti tavoitteeseemme, emmekä jääneet paljosta ohi aiempien kesien ennätysyleisöihin. Otto kiittää ja kumartaa lainasta”. – Iloitsee käsikirjoittaja/ ohjaaja Otto Kanerva

Valkeakosken Kesäteatterin kesän 2017 väki kiittää kuluneesta kesästä ja toivottaa kaikille aurinkoista syksyä!

 

Posted in Other | Comments closed

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri teki yleisöennätyksensä

Tänä kesänä Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa nähtiin musiikkinäytelmä SUKLAASYDÄN, joka välillä sateisistakin keleistä huolimatta houkutteli katsojia paikalle yleisöennätyksen verran. Kesäteatterin tiloissa myös muu tuotettu ohjelmasisältö kuten Stand Up -komediaillat, sekä kehitysvammaisille suunnattu suvaitsevaisuuskonsertti ”Tule sellaisena kuin olet” saivat paikalle yleisöä.

”Noin 12.500 katsojan yleisöennätys kertoo, ettei Suomen kesä tullut yllätyksenä Hämeenlinnan kesäteatterin kävijöille. Nauru raikasi ja tunnelma oli koko kesän loistava. Ensi vuodeksi tavoitteena on katettu katsomo, jolle on ehdoton tilaus. Ihmiset ovat äänestäneet jaloillaan teatterimme suhteen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää 2018 ja tulemme edelleen tarjoamaan ”kansalle komediaa” mottomme mukaan.
– Iloitsee teatterinjohtaja Otto Kanerva

 

Kesällä 2018 Hämeenlinnassa nähdään Kaksi Puuta – musiikkikomedia Juha Tapion hiteillä maustettuna.

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri tuo ensimmäistä kertaa Suomessa teatterilavalle näytelmän, jonka yhden pilarin eli musiikin takana seisoo rakastettu laulaja Juha Tapio jo julkaistulla musiikillaan. Näytelmässä kuultavat Juha Tapion hienot laulut johdattelevat katsojan syvemmälle näytelmän teemoihin ja tunteisiin. Lopputuloksena on kokonaisuus, jossa musiikki ja suuret tunteet sonnustautuvat komedian kaapuun. Tästä on seurauksena hersyvän hauska ja riemukkaasti ilotteleva komedia taattuun Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin tyyliin.

“Meno tulee olemaan samantyylistä kuin Suklaasydämessäkin. Kesäteatterin tehtävä on tarjota huumoria, hyvin laulettua musiikkia, romantiikkaa ja koskettavuutta. Suklaasydän on osoittanut tämän väitteen pitävän paikkansa. Uskon, että jos katsoja piti Suklaasydämestä, osuu Kaksi puuta samaan hermoon. Meillä jatkaa myös tuttu nelihenkinen orkesteri. ”- kertoo Otto Kanerva

Kaksi Puuta – musiikkikomedian näyttelijäkaarti julkaistaan lehdistötilaisuudessa vuoden 2018 puolella. Luvassa on tuttuja kasvoja niin mikrofonin takaa, kameran edestä kuin teatterinlavoilta. Ensi-ilta on kesäkuussa 2018.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin poppoo kiittää ja kumartaa kuluneesta kesästä ja toivottaa kaikille oikein antoisaa talvikautta! Kesää 2018 kohti!

http://hukteatteri.fi/

 

Posted in Other | Comments closed

Fantasiamusikaali Fauni valloittaa syksyllä

Fauni on ainutlaatuinen kotimainen fantasiamusikaali, jonka kantaesitys nähdään 13.10.2017 Tampereella Sampolan juhlasalissa.

Fauni on uusi, lumoava fantasiamusikaali, joka soveltuu yli 7-vuotiaille ja täyttää loka-marraskuun viikonloput 15 esityksellä. Sampolan juhlasalin syksyn ohjelmiston kohokohta on täynnä laulun ja tanssin riemua. Näyttävä musikaali on toteutettu poikkeuksellisen modernilla tekniikalla: lavastus luodaan pääosin huippuluokan videotykeillä.

Debyyttinsä teatterin lavalle käsikirjoittajan ja tuottajan kengissä tekevä 33 – vuotias Tamperelainen Teemu Alanen on ensimmäiseltä koulutukseltaan liikennelentäjä. Tie vei kuitenkin taivaalta pokeriammattilaisen ja sijoittajan kenkiin, jonka parissa mies on voinut rakentaa uraansa myös esittävän taiteen parissa. Faunin, pokerin ja sijoittamisen rinnalla mies opiskelee metodinäyttelemistä Lontoossa, sekä laulutekniikkaa Kööpenhaminassa.

– Olin jo pitkään miettinyt oman produktion tuottamista ja käsikirjoittamista kun visio videotykeillä lavastettavasta musikaalista iski. Olen kasvanut tietokoneiden, roolipelien ja fantasiakirjallisuuden keskellä, joten visuaalisuuteen nojaava fantasiamusikaali oli luonnollinen suunta produktiolle. Fauni on ammentanut paljon vaikutteita Disneyn animaatioista ja suurista Lontoon West End-musikaaleista. Disneyn animaatioissa on aina kiehtonut se miten ne on onnistuttu tekemään koko perheelle. Tarinat on yleensä kirjoitettu niin, että aikuisille on oma taso huumoria ja kerrontaa. Lapset taas saavat nauttia hienosti tehdystä sadusta. Nykyajan videotykeillä on mahdollista luoda erittäin upeita lavastuksia, kun niitä yhdistää sopivasti perinteisiin lavaste-elementteihin. Videotykkilavastus sopii erinomaisesti visuaalisesti rikkaaseen fantasiamusikaaliin ja taiteellinen työryhmä innostuikin ideasta heti. Sampolan juhlasali soveltuu ensiluokkaisen tekniikan ja kokonsa ansiosta erinomaisesti tällaiseen produktioon, käsikirjoittaja-tuottaja Teemu Alanen kertoo.

Fantasiamaailmaa ja musiikkia yhdistelevä tarina kertoo ihmissuden puremasta Fauni Tulensielusta, joka tarvitsee parannuskeinon täysikuuhun mennessä. Keijukylän vanhin lähettää Keiju Kultasydämen mukaan oppaaksi etsimään vastalääkettä. Kultasydän on myös metsän lapsi, jonka syntymään liittyy vuosisatoja vanha ennustus. Onkin korkea aika, että Kultasydän pääsee tutkimaan mitä metsä kätkee sisäänsä. Tarina seuraa kaksikon seikkailua läpi metsän täysikuun lähestyessä uhkaavasti. Tunteet alkavat myös tarinan edetessä lämmetä, mutta voivatko fauni ja keiju elää yhdessä? Fauni–fantasiamusikaali on toteutettu eritaustaisten ja eri-ikäisten näyttelijöiden, laulajien ja muusikoiden, sekä taiteellisen työryhmän saumattomana yhteistyönä. Musikaalissa kuullaan uusia sävellyksiä ja nähdään upeissa lavasteissa ja puvuissa myös taitavasti toteutettuja koreografioita ja taisteluita.

Musikaalin ohjauksesta vastaa FM Disa Kamula, jonka viimeisin suuri näyttämöteos Parsifal kantaesitettiin Tampere-talon Isossa salissa keväällä 2015.

Ensi-ilta Sampola-salissa perjantaina 13.10. klo 19.

Esitykset Sampolan juhlasalissa, osoitteessa Sammonkatu 2, 33540 Tampere : 13.10.2017 – 26.11.207

Liput: Tickemaster

Facebook: www.facebook.com/faunimusikaali

Instagram: @faunimusikaali

 

 

Posted in Other | Comments closed

Jukka Puotilan kesäkiertue 2017 kiertää Suomen kauneimpia kesäteattereitaNäyttelijä Jukka Puotila lähtee ensimmäistä kertaa ulkoilmakiertueelle hänen huippusuositun stand up- ja imitaatioshown puitteissa. Kaikkiaan yhdeksälle paikkakunnalle ylettyvä kiertue alkaa perjantaina 16.6. Rovaniemeltä ja päättyy lauantaina 8.7. Lappeenrantaan.

Kiertueelle on valikoitu mukaan Suomen kauneimpia kesäteattereita, joissa kaikissa yhdistävänä tekijänä on kuitenkin Suomen kesän arvaamattomuuden vuoksi katetut katsomot. Matkan varrelle mahtuu käytännössä lähes ainoastaan esiintymispaikkoja ja paikkakuntia, joissa Puotila ei ole aiemmin esiintynyt.

”Suomen suvessa kesäteatterilavat ovat hyvin uniikkeja paikkoja, joiden tunnelma niin katsojille kuin esiintyjillekin hakee vertaistaan”, kertoo Puotila. ”Odotan myös innolla päästä esiintymään minulle täysin uusissa paikoissa”, jatkaa Puotila.

Jukka Puotilan uskomattoman laaja repertuaari eri hahmoja, ääniä ja tarinoita takaavat sen, että esitykset ovat aina erilaisia ja elävät vahvasti yleisön reaktioiden mukana. Esitys on myös aina äärimmäisen ajankohtainen, jossa päivänpolttavimmat asiat tulevat käsitellyiksi unohtamatta Puotilan imitoimia klassikkohahmoja.


Kiertuekalenteri:

Pe 16.6. Ounaspaviljonki, Rovaniemi

La 17.6. Uittoareena, Joensuu

Ke 28.6. Halkosaaren kesäteatteri, Lappajärvi

To 29.6. Valkeakosken kesäteatteri, Valkeakoski

Pe 30.6. Laajavuoren kesäteatteri, Laajavuori

Ke 5.7. Emma teatteri, Naantali

To 6.7. Naisvuoren kesäteatteri, Mikkeli

Pe 7.7. Kievarin kesäteatteri, Äänekoski

La 8.7. Lappeenrannan kesäteatteri, Lappeenranta

 

Kiertueen kaikkien paikkakuntien liput ovat nyt myynnissä, jota koskien tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.jukkapuotila.fi

Posted in Other | Comments closed

Kotimainen Kyrsyä – Tuftland elokuva Cannesiin

Suomalainen Kyrsyä – Tuftland elokuva on laajasti näkyvillä tällä viikolla Cannesin Marché du Film-tapahtumassa. Cannesiin elokuvaa markkinoimaan matkustaa 9 henkilöä, joka on harvinaisen suuri määrä suomalaiselle elokuvalle.

“Yhteydenottoja on tullut jo paljon ja ollaan erittäin innoissamme siitä, että mitä tässä tulee elokuvan kansainvälisen levityksen suhteen tapahtumaan” – iloitsee elokuvan ohjaaja Roope Olenius.

Kyrsyä – Tuftland elokuva on sekoitus trilleriä, mysteeriä ja junttikauhua varustettuna Twin Peaks -tyylisellä mustalla huumorilla. Se on suomalainen mukaelma elokuvista kuten The Wicker Man ja Rosemaryn Painajainen. Roope Oleniuksen ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään mm. Veera W. Vilo, Saara Elina ja Miikka J. Anttila. Osa pääosanäyttelijöistä julkaistaan loppukesästä johtuen näyttelijöiden muista työprojekteista.

 
tuftland.com
facebook.com/tuftland
instagram.com/kyrsya.tuftland

Posted in Other | Comments closed

INDIAN DANCE FESTIVAL 2017 TAMPERE.

 

22- 28.5.2017 Tampereen valtaa intialainen musiikki, tanssi, Bollywood, ilo ja makuaisteja hivelevä ruoka!

Indian Dance Festival 2017 on värikäs kansainvälinen ja tamperelainen tanssifestivaali, joka elävöittää Tampereen ja Suomen kulttuuritarjontaa keräämällä yhteen intialaisen tanssin harrastajat sekä ammattilaiset Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuma on vuosittain toistuva perinne, jolla pyritään myös kehittämään eri-ikäisten ja eri kulttuurista tulevien ihmisten välistä yhteistyötä ja tukea suvaitsevaisuutta ja monimuotoisuutta ilon ja hymyn kautta. Tampereen Indian Dance Festival on pohjoismaiden suurin alan tapahtuma.

Festivaali on viikon mittainen: 22.- 28.5.2017, ja jokaiselta päivältä löytyy ohjelmaa koko perheelle!

Järjestäjänä toimii Indian Dance Festival ry yhteistyössä Danny’s Bollywood Dance Crew’n kanssa. Tampereen kaupunki ja Intian suurlähetystö tukevat vahvasti festivaalin toteutumista. Tapahtuman kummi ja suojelija on Intian suurlähettiläs Mr. Ashok Kumar Sharma.

Festivaalikävijät saavat nauttia koko viikon kestävästä ohjelmasta, johon kuuluu mm. 200 tanssijan flashmob vihreiden arvojen puolesta, joogapäivä, elokuvapäivä ja ilmainen koko perheen tapahtuma Pakkahuoneella. Nämä tapahtumat ovat yleisölle ilmaisia. 

Viikonloppuna vuorossa ovat kansainvälisten tähtien tanssiworkshopit, Bollywood-bileet, sekä huikea Indian Dance Festival Show Night. Nämä tapahtumat ovat maksullisia, lippujen hinnat 26 e/22e/15e. Tiketti ja Lippu.fi.

Perhepäivässä, Workshop-päivissä ja Show Nightissa on ohjelman lisäksi tarjolla intialaista ruokaa, koruja, mausteita ja vaatteita.

Kansainväliset kutsuvieraat:

Kaikki kutsutut taiteilijat ovat tunnettuja intialaisten tanssien alalla ja ovat omalta osaltaan vieneet lajia eteenpäin maailmalla. Raymond Kallanan on vieraillut lukuisissa intialaisissa televisio-ohjelmissa ja niittänyt mainetta ympäri maailmaa kansainvälisissä tanssikilpailuissa. Hänen ryhmänsä edusti Intiaa World Hiphop Dance Championship -kilpailussa. Melvin Louis on karismaattinen nouseva You Tube -tähti Mumbaista, Bollywood-teollisuuden kehdosta. Melvinin tanssivideot saavat jopa yli 20 miljoonaa katsojaa. Svetlana Tulasi on tunnettu Ukrainassa ja Venäjällä lukuisten televisio-ohjelmien tanssijana ja koreografina, myös hän on suosittu sosiaalisessa mediassa. Anna Dimitratou on kotimaassaan Kreikassa suosittu näyttelijä ja maan ensimmäisen Bollywood-tanssiakatemian perustaja. Mayuri Indian Dance Group -tanssikoulu on toiminut Petroskoissa jo 30 vuotta. Ympäri maailmaa esiintyvän koulun ohjelmisto koostuu yli 200:sta esitysnumerosta ja he ovat tänä keväänä mukana Venäjän suurimman televisiokanavan Rossija 1:n huippusuositussa tanssirealityshowssa “Everybody Dance!”. Mayuri Indian Dance Group tanssikoulu on erinomainen esimerkki maailmanlaajuisesti pitkäjänteisestä työstä intialaisen tanssin parissa.

Päiväkohtainen ohjelma Indian Dance Festival 2017 Tampere:

Maanantaina 22.5. klo 15.30–17.00 alkaen (Näsinpuisto Tampere) festivaalin avajaiset. Päivän teemana on Suomi100, luonnonsuojelu, vihreät arvot sekä hyvän tekeminen Tampereen kaupungille. Festivaalit starttaa massiivinen flashmob-numero. Flashmob-tanssinumeroon ottaa osaa noin 200 tanssijaa, jotka ovat mm. Danny’s Bollywood Dance Crew’n oppilaita ja iltapäiväkerholaisia sekä yliopiston opiskelijoita. Raikkaan ja hauskan tanssituokion jälkeen on vuorossa Intian suurlähettilään Mr. Ashok Kumar Sharman puheenvuoro. Avajaisten tähtihetki on muistopuun istuttaminen Näsinpuistoon. Tapahtuma saa myös oman muistopenkin Suomen ja Intian ystävyyden, Suomi100 hankkeen, vihreiden arvojen ja Indian Dance Festivalin merkeissä. Tapahtumaan osallistuvat lapset saavat mukaansa teemaan kuuluvia pikkulahjoja kotiin vietäväksi.

Tiistaina 23.5. klo 17.30–18.30 GoGo City (Hämeenkatu 9, Tampere) joogapäivä livesoittajan säestyksellä. Jooga sitarin luoman maagisen tunnelman kanssa tuo Intian ainutlaatuisella tavalla lähemmäs kaikille osallistujille. Tämä on erinomainen tapa tutustua lähemmin intialaiseen kulttuuriin rennossa jooga-hengessä.

Keskiviikkona 24.5. klo 18.00 - 21.00 Elokuvateatteri Cinola/Hervanta (Lindforsinkatu 1-3, Tampere) on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua intialaiseen elokuvaan. Elokuvateatteri Cinolassa esitetään yleisölle ilmainen ja avoin, kansainvälisiä palkintoja voittanut Bollywood-elokuva Tanu Weds Manu. Intia on suurin elokuvien tuottaja maailmassa.

Torstai 25.5. Indian Dance Festivalin Perhepäivä Tampereen Pakkahuoneella klo 14–17.

Kaikille ilmainen ja avoin tapahtuma järjestetään Tullikamarin Pakkahuoneella. Perhepäivässä koet Intian kaikilla mausteilla: ohjelmaa, ruokaa, mausteita, vaatteita ja koruja kaiken ikäisille. Perhepäivä toteutetaan yhteistyössä Kulttuurikeskus Rullan, Tampereen kaupungin ja muiden tamperelaisten palveluyritysten kanssa.

Perjantai 26.5. Workshopit klo 17.00–21.15 Tullintorin kauppakeskus 3.krs Danny`s Bollywood Dance Studio.

Perjantaina alkavat kutsuttujen taiteilijoiden ensimmäiset workshopit ja festivaaliviikonlopun alkamisen kunniaksi järjestetään Bollywood-bileet Tampereen keskustan yökerhossa (paikka julkistetaan lähempänä ajankohtaa).

Lauantai 27.5. klo 11.00–21.00 on pyhitetty tanssiworkshopeille. Workshopit ovat maksullisia.

Workshopeissa on myös intialaisen ruoan, mausteiden, korujen ja vaatteiden myyntiä.

Sunnuntaina 28.5. Klo 18.00–20.00 Tampereen Pakkahuone. Tanssintäyteinen viikonloppu huipentuu Show Night- tanssigaalaan jossa tulee olemaan yhteensä arviolta yli 200 esiintyjää. Luvassa on visuaalisesti upea, yllätyksellinen ja positiivista mieltä tuottava spektaakkeli, johon jokainen esiintyjä antaa palan omasta tanssin riemustaan. Tapahtuma antaa myös lapsille kosketuksen tanssin maailmaan. Danny’s Bollywood Dance Crew on tärkeä toimija Tampereen kaupungille ja lavalla esiintyvät tanssikoulun iltapäiväkerholaiset kaikista iltapäiväkerhojen toimintapisteistä (Tullintori, Ylöjärven Siivikkalan koulu ja Veittijärven koulu, sekä Nokialla Harjuniityn koulu) sekä HIP-toiminnassa mukana olevat lapset. Yhteensä tapahtumassa tulee esiintymään lähemmäs 100 tamperelaista lasta. Tapahtumassa esiintyvät myös Danny’s Bollywood Dance Crew’n aikuisryhmät ja alan parhaimmat ryhmät Suomesta. Sunnuntaina on myös intialaisen ruoan, mausteiden, korujen ja vaatteiden myyntiä. Sisäänpääsy maksullinen.

Festivaaliohjelman lisäinfo:

www.indancefest.com

www.facebook.com/indiandancefestival/

Posted in Other | Comments closed

Sanin, Anna Hanskin ja Annika Eklundin paluu yhteiselle estradille on suklaan makuinen, sydämen muotoinen ja kuulostaa upean nostalgiselta!


Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin kesän 2017 esitys, Otto Kanervan ja Osku Valveen kirjoittama Suklaasydän, kertoo musiikillisen tarinan raikkaaseen 60-lukulaiseen henkeen.

Huumorilla, nostalgialla ja romantiikalla höystetyn tarinan tähdittävät vahvaa naisenergiaa omaavat Anna Hanski, Sani ja Annika Eklund. Miehistä karismaa lavalle uskaltavat tuoda Juhani Laitala ja Otto Kanerva.

Mukana on luonnollisesti myös live-orkesteri, jota tähdittää Vain elämää -ohjelmasta tuttu kitaristi Peter Engberg sekä nyttemmin Hämeenlinnalaistunut Jay Lewis Gangin rumpali Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari. Perinteistä paikallista soittajavoimaa edustavat Kalle Penttilä ja Henri Savolainen. Musiikin sovitus on Lahden Kaupunginteatterin kapellimestari Antti Vauramon käsialaa.

Tanssiravintola Herttuan ja sen henkilökunnan ympärille rakentuvaan tarinaan liittyy paljon nostalgisia sävyjä. Mukana on aimo annos huumoria, mutta myös 60-luvun yhteiskunnallisia teemoja ”Siitä nousee ajatuksemme kuvata yhteishenkeä. Ihmiset alkavat vaikeuksien keskellä pitää toistensa puolta kaataakseen muurit ympäriltään. Mukana on esimerkiksi teemaa 60-luvun puutalojen purkumaniasta”, kertoo näytelmän käsikirjoittaja-ohjaaja-näyttelijä Otto Kanerva.

Suklaasydän -esityksessä kuullaan lukuisia lauluja perinteisten iskelmien ajalta. Esityksessä kuullaan mm. Pojat, Vippaa mulle viitonen, Pikku pikku bikinissä ja Valoa ikkunassa, unohtamatta Beatles-covereita tai iki-ihanaa nimikkokappaletta Suklaasydän.

”60-luvun musiikki edustaa minulle sitä perinteistä tapaa tehdä lauluja. Ne ovat rakenteeltaan aivan muuta kuin tämän päivän soittolistamusiikki. Musiikkia ei voitu vielä käsitellä nykyaikaisin teknisin keinoin ja siksi se on puhdasta ja kokonaista. Lauluissa on aito fiilis!”, Kanerva hehkuttaa.

 

Suklaasydän esitykset 29.6. – 12.8.2017 Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa

www.hukteatteri.fi

Liput: info@hukteatteri.fi tai 0400 409914 tai www.ticketmaster.fi

 

 

Posted in Other | Comments closed

Suomen juhlavuosi on myös legendaarisen Baddingin juhlavuosi. Ainakin Valkeakoskella.

Laulajamestari Rauli ”Badding” Somerjoen syntymästä tulee kuluneeksi 70 vuotta ensi kesänä.

Valkeakosken kesäteatterissa saa ensi-iltansa 9.6.2017 Otto Kanervan käsikirjoittama ja ohjaama uusi musiikkinäytelmä Badding – Paratiisi, jossa kunnioitetaan herkän tulkitsijan vivahteikasta uraa ja elämää.

Otto Kanerva on tuttu kasvo monestakin viihteen tuutista. Mies on näytellyt useissa suomalaisissa TV-sarjoissa kuten Kotikatu, Kovaa maata ja Hovimäki. Kesäteattereiden rinnalla Otto Kanerva operoi Rauman Kaupunginteatterin taiteellisena johtajana, sekä kiertäviin viihdeteatteriesityksiin ja konsertteihin keskittyvää Iltama Oy:tä, jonka tuotanto Saikkua kiitos! on pian saavuttanut valtakunnallisesti 200 esityksen rajan. Esitys pyörii tällä hetkellä mm. Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa.

”On ollut ilo ja kunnia saada ensi kesäksi Valkeakosken upea kesäteatteri käyttöömme. Mikään muu paikka ei saisi Badding – Paratiisi näytelmän käsikirjoituksen ansaitsemaa tunnelmaa paremmin esiin kuin lava keskellä järvimaisemaa. Tämä käsikirjoitus on kunnianosoitus ennen kaikkea upealle artistille, jonka musiikki tulee elämään maassamme ikuisesti, mutta myös suomalaisuudelle ja Suomelle, joka täyttää 100 vuotta ja ansaitsee syntymäpäivälahjakseen jotain, joka koskettaa syvälle sydämen juuriin. Sitä on mielestäni Baddingin musiikki ja elämäntarina.” – Kanerva kertoo.

Baddingin tunnetuimmat laulut soivat edelleen radioiden soittolistoilla ja kuuluvat olennaisena osana suomalaiseen arkeen ja juhlaan. Paratiisi-kappale nousee vuosi toisensa jälkeen soitetuimpien laulujen joukkoon. Mikä siis juhlistaisi paremmin 100-vuotiaan Suomen suvea kuin tarina Rauli Somerjoesta ja hänen kuolemattomasta musiikistaan.

Badding – Paratiisi näytelmä sai taakseen näyttelijäkaartin, joka antaa miehen elämäntarinalle sille kuuluvan arvon.

Musiikkinäytelmässä nähdään viime vuoden Voice of Finland -kilpailussa menestystä niittänyt Ilari Hämäläinen, joka nähdään itsensä Rauli ”Badding” Somerjoen roolissa. Mukana on myös viimeisestä Kaurismäen Berliinissäkin palkitusta elokuvasta tuttu, arvostettu pitkän linjan näyttelijä Ilkka Koivula, ja Kotikatu-sarjasta tuttu Ville Keskilä.

Miesten rinnalla eivät kalpene saavutuksiltaan Paratiisin upeat naisnäyttelijättäret, jotka ovat ihastuttaneet suurta teatteriyleisöä useilla maamme estradeilla. Taikapeili -yhtyeestä alun perin kuuluisuuteen noussut, ja myöhemmin lukuisten suosittujen TV-ohjelmien kautta koko kansan tietoisuuteen tullut laulajanäyttelijä Nina Tapio, sekä Tampereen Työväen Teatterista tuttu Emmi Kaislakari, joka nähtiin mm. huikean suosion saavuttaneen Cabaree – musikaalin pääroolissa.

 

Musiikkinäytelmä Badding – Paratiisi on nähtävissä Valkeakoskella vain ensi kesän ajan 9.6 –  12.8.2017.

Esitykset: http://valkeakoskenkesateatteri.com/

 

www.valkeakoskenkesateatteri.com

 

 

 

 

Posted in Other | Comments closed

Ammuu, täs on joulun tuntuu


Helsinkiläiset Marika ja Luri Luokkala julkaisivat syksyllä 2015 “Lähdetään Musiikkimatkalle” -kirjan ja cd-levyn varhaiskasvatuksen ammattilaisille.

“Ajattelin, että olisi hienoa saada lastenlauluja myös soimaan radioon. Niinpä päätimme viime jouluna postittaa Lehmän Joulu -kappaleen radioille”, tuumii mm. Clifterssin, Puolikuun ja Antti Reinin kanssa soittava Luri Luokkala.

“Olin aivan ällikällä lyöty, kun kappaletta soitettiin tuon tuostakin valtakunnan radioaalloilla. Yhtäkkiä meille tulvi kiitosviestejä ja yllättäviäkin yhteydenottoja. Kappaletta toivottiin myös useaan kertaan joulun radiotoivekonserteissa”, kertoo laulun solisti Marika Luokkala.

Onko Lehmän joululaulu vegaaninen?

Ihastuneita yhteydenottoja alkoi sadella aina maatilallisista peruskoulun opettajiin. Laulua on esitetty useissa lasten ja aikuisten tapahtumissa. Onpa siitä tehty myös näytelmä ikäihmisille asiaan kuuluvin lehmä ja sonni asustein.

Eräässä viestissä tiedusteltiin, onko laulu vegaaninen? “Siihen emme oikein keksineet vastausta, mietimme kyllä päämme puhki. Kannatamme toki kasvisruokaa ja kylläpä se Lehmäkin heinää syö, eikä eläimiä vahingoitettu kappaleen äänityksissä”, pohtivat Marika ja Luri hymyillen.

Jouluna aikuisetkin kuuntelevat lastenlauluja

Tänä jouluna kappaleesta julkaistiin cd-joulukortti, jonka mukana lehmän jouluinen tervehdys leviää ympäri Suomea. “Ihmiset ovat tilanneet korttia ihan pöhkönä, mutta niinhän jouluna aikuisetkin kuuntelevat lastenlauluja”, toteaa Luri

Kuva: Satutaiteilija Petronella Grahn

Lehmän Joulu

säv. & san. Marika ja Luri Luokkala sov. Luri Luokkala © MANUS ℗ LÄNSIMÄKI RECORDS
ISRC: FIS5U1500007

 

www.musiikkimatka.fi

 

 

Posted in Other | Comments closed

Habion ja Palefacen uusi musiikkivideo nostaa kyyneleet silmiin – koskettavan tarinan taustalla kokemus lastensuojelusta

 

Urbaani iskelmä -nimistä esikoisalbumiaan valmisteleva Habio yhdistää uudella kappaleellaan voimansa Palefacen kanssa.

“Korkeella-biisi on kannustus kamppailuun elämän vaikeuksia vastaan”, lastensuojelulaitoksissakin työskennellyt Habio kertoo. “On ollut ilo ja kunnia kohdata nuoria, jotka taistelevat tiensä valoisaan tulevaisuuteen, vaikka heidän tarinansa saisivat monet haukkomaan henkeään. Menneisyyttään ei voi muuttaa, mutta menneisyys ei määrittele sinua – jos niin päätät. Nuorissa on käsittämätöntä vahvuutta ja suunnattoman rohkeita yksilöitä. Palefacen tiesin osaavan tarttua tähän biisiin sen ansaitsemalla rehellisen raa`alla otteella, unohtamatta toivoa. Hän onnistui täydellisesti. Kasvutarina sai siivet.”

“Ollaan Habion kanssa tuttuja jo vuosien takaa Tampereen räppiskenestä ja yhteistyötä on suunniteltu jo jonkun aikaa”, Paleface toteaa. “Habio lähetti mulle kappaleen demoversion ja silmieni eteen avautui tarina tytöstä, jolla menee vähän liian lujaa. Lopputuloksena on vähän inhorealistinen tarina päihteistä ja selviytymistaistelusta. Vaikka loppuratkaisu jää kuulijan pääteltäväksi, kertosäe jättää selvästi toivonkipinän.”

 

Kolmenkympin rajapyykin ylittäneellä Habiolla on lastensuojelutöiden ohella pitkä musiikkitausta. Useiden instrumenttien taitaja on kuitenkin vasta nyt ponnistanut soolouralle. Habio kutsuu musiikkiaan urbaaniksi iskelmäksi ja johdattelee kuulijansa leikkiin vahvojen tunteiden varjoilla.

Elämänkulku, omintakeinen huumori ja värikäs musiikillinen historia ovat osiltaan ohjanneet laulujen luomisprosessia, johon arvokkaan panoksensa ovat antaneet myös Mikko Halmela sekä Teemu Koskenoja, Matthau Mikojan, Millionaire Men, Sonjay Beats, Turismo & Axinsane ja vastaava tuottaja Veikka Erkola.

 

Radio SuomiPopillakin vahvasti noteeratun Habion Myyty sydän -singleä on kuunneltu Spotifyssä jo yli 150 000 kertaa.

Habion esikoisalbumi Urbaani iskelmä ilmestyy alkuvuonna 2017.

 

Kuuntele täältä: https://lnk.to/Korkeella

 

 

Posted in Other | Comments closed